Rezidenciák

Sepsiszentgyörgy

A városról

Sepsiszentgyörgy (románul Sfântu Gheorghe, szászul Gergen, németül Sankt Georgen) magyar többségű város Erdélyben, Kovászna megyében. Háromszék legjelentősebb városa, s egyben székvárosa, 1876 és 1918 között Háromszék vármegye, 1968 óta Kovászna megye székhelye. Nevét Szent György lovagról kapta, aki a település első református erődtemplomának volt a védőszentje.

Jelenleg a legfontosabb művelődési és kulturális intézmények: a Tamási Áron és az Andrei Mureşanu színházak, a Háromszék Táncegyüttes, a Székely Nemzeti Múzeum, a Városi Művelődési Ház, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Míves Ház. A város rendelkezik két sportcsarnokkal, atlétikai pályával, teniszpályákkal, stranddal, fedett uszodával és a közeli Sugásfürdőn két sípályával is.

Az évente áprilisban megszervezett, egy hétig tartó Szent György Napok országosan a legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvény, sok kulturális, szórakoztató és sportrendezvénnyel, kirakodó vásárral, koncertekkel és tűzijátékkal.


Látványosságok

Kós Károly tervezte Székely Nemzeti

Református vártemplom és kopjafa

Bod Péter Megyei Könyvtár

Gyárfás Jenő Képtár

Unitárius templom

Szent József római katolikus templom és szoborpark

1848-as oroszlános emlékmű a központi parkban

Lábasház (műemléképület)

Sugásfürdőn mofetta és borvízforrások

6 km-re az árkosi Szentkereszty-kastély és kert

12 km-re a Rétyi Nyír természetvédelmi terület


A rezidenciáról

A szállást Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzata biztosítja a városközpontban található Ferdinand Panzióban: 1 szoba franciaággyal, saját fürdőszobával, erkéllyel. Étkezésre nincs lehetőség a helyszínen, viszont a szállás környezetében több vendéglátó egység is található. Továbbá biztosítjuk a rezidensek számára a helyi kulturális intézményekbe, valamint a szabadidő központokba való kedvezményes bejutást.

Foglalt időpontok

Szabad
Foglalt